2 Temmuz 2010

DANS MİSYONERLİĞİ

Sportif Latin Salon Dansları, Türkiye'de son derece yeni bir spor dalı olduğundan, dansseverler ve dans camiası olarak görevimiz biraz da misyoner olmak. Dansın, sportif salon danslarının misyonerliği...
Latin dans yapıyorum dendiğinde herkesin aklına ilk gelen salsa oluyor. Salsa'nın Latin danslarının tanınmasında lokomotif olduğu pek tabi yadsınamaz. Ama sosyal bir dans olan salsa, pratikliği ve neşesi ile daha geniş kitlelere hitap ederken, sportif latin salon dansları birbirinden çok farklı adım ve ritimlere sahip 5 danstan oluşuyor. Bizde cha cha cha'yı, samba'yı, rumba'yı jıve'ı ve pasdopleyi de salsa kadar bilinir kılmak adına, biraz ilgi duyulan mekanlarda minik bir gösteriye asla hayır demiyoruz..
Bahçeşehir Yelpaze Sanat Merkezi çocuk drama bölümünün yıl sonu tiyatro seyirliği öncesi, Bora ve Defne de Yiğit ve Seçille sahne aldılar. Hayatlarında ilk defa bu tip bir dans görenlerin gözlerinde biraz şaşkınlık, biraz hayret, biraz hayranlık vardı.. alkışlar salonda yükselirken birkaç kişiye daha eşli dansları anlattık, bir kaç insanın daha belleğine sportif latini anımsatan bir anı bıraktık..









Durmak yok misyonerliğe devam .. :)))

1 yorum:

D & D dedi ki...

Genç çiftleri tebrik ediyorum başarılar diliyorum sevgilerimle,