24 Mart 2010

SEVİMLİ DANSÇILAR !! DANSÇILARIN NEŞESİ !!







Klasik bir AVM !!!  Bir anne ( ki bahsi geçen anne başkanımız :))  ve iki oğlu ( ki bahsi geçen oğullardan biri sporcu bora - diğeride sporcudur  ancak dans sporcusu değil )  ile küçük oğlunun, dans partneri olan arkadaşı dolaşmaktadır.  Maksat kazınan karınların sesine son vermektir.  Karın doyurulan mekanın önünde bir çizer amca oturmuş karikatür çizmektedir.

Kadının   küçük oğlu : " A anne ne olur karikatür çizdirelim." der


Kadın " tamam olur defneyle senin karikatürünü yapsın istermisiniz? " diye cevaplar.
Kız ve oğlan zıplayarak  ve gülerek  " yaptıralımm yaptırallımmm " der :):):)    bilen bilir çocuklar belli bir yaşa dek sevinçli ve istekli anlarında zıplarlar. Sonra birden prese girmişçesine durulur cool bir havaya bürünürler..


Anne olan kadın pozitif, insan canlısı, güleryüzlü bir muhterem olup, sokakta herkesle tanış olmaya meyeldir. Karikatürüst ile de anında hoş beş eder. Çizer amca;  oğlana kıza bakar, kostümlerini, danslarını sorar ve görülen karikatür ortaya çıkar. Karikatürist tüccardır.

" E bunlar iki kişi iki karikatür çizeyim " der..

Anne ise bu tacir demeçlere fırsat vermeyecek uyanıklıktadır. "Yok biz renkli fotokopi çekeriz" der. Adam gülümser lakin içinden teknolojiye söylenir durur... Karikatür çizilir, boyanır ve teslim edilir. Anne jest olarak karikatürü Defneye verir. Evde biz görelim ister. Evdeki annede  hem fikre, hem anı teşkil edecek kağıda ( o da anların reel halini biriktirmeyi seven bir mizaç    olduğundan )  bayılır.  Bayılmakla  yetinmez karikatürler,  renkli fotokopi olarak çoğalır. Dahası bu hoş an, scan edilip  sanal alemin dipsizliğine salınır.

Çocuklar mutluuuu... anneler mutluuuu ...
Babaların bu hoşlukdaki yorumsuz, objektif ve pek de duygu içermeyen  repliği ise ;

"hiç benzememiş"   olur.

Hiç yorum yok: