4 Temmuz 2009

DANSA SELAM

Önce hareketle ifade etmiş ademoğlu kendini... sonra dili keşfetmiş ... diller gelişmiş, çeşitlenmiş .. beden dili, önce ritimle, sonra müzikle dansa dönmüş raks olmuş.

dil ve dans

dil bölgesel, dans ise evrensel olmuş.. herhangi bir dans figürü; her dilde, her dinde, her coğrafyada anlaşılır, sevilir, bilinir olurken ne yaşa bakmış ne cinsiyete .. kulağın duyduğu melodiye, bedenin uyum sağlaması sınır tanımamış..

Dans bir sevda. Kiminin yüreğini sevince boğan horonken, bir diğeri için viyana valsi mutluluk sebebi olmuş. bazısı sambayla çoşmuş, bazısı polkayla. Twist, sirtaki yada funky. Bale veyahut halkdansları, folkorik ezgiler yada rock ın roll .. her farklı name, her farklı vuruş, her enstrüman, kendine birde dans yareni edinmiş.. müzik le dans, kol kola insanoğlunu mutlu etmiş.


bu sevda bizi yollara koydu.. Dans için, Türkiyedeki dans gelişimi için kurumsallaşıp, bilinçlenmek istedik.. henüz çok yeni olan derneğimiz gelişecek şekillenecek. Sportif latin dansları ve standart salon dansları başta olmak üzere, dansın daha geniş kitlelerce yaşanması hedefimiz olacak

Hiç yorum yok: