11 Mart 2012

İSMET MÜFTÜOĞLU -WDSF HAKEMİ

önce baba, insan,
dansçı - okullusundan :)
antrenör,
hakem,
baş hakem !
koreograf,
milli takım antrenörü !
ve görev alınan kurullar, jüriler, yarışmalar, danışmanlıklar
tv programlarının, üniversitelerin, dünya dans günlerinin başdanışmanı
ve şimdi de
WDSF hakemliği
geç gelmiş, üstüne gidilmemiş bir basamak

üstelik ülkemizin 2. ıdsf hakemi,  partneri Günce Yöney'in ardından,
Dans camiasının duayeni, sportif latin dansları ile ilgilen herkesin bir ucundan hayatına değdiği, dokunduğu hoca
hepimizin hocası İsmet hoca..
Mütevazi,beyefendi,titiz ve  güler yüzlü hocamız ...
haklı gururumuz, ışığımız...

herşeye herkese inat dansla yaşayan, dansa adanmış bir hayat...

Bulgaristan'da dünyaya gelen Müftüoğlu, 14 yaşında sportif salon dansları ile tanışır. Zorunlu göçle gelinen İstanbul'da sevdalısı olduğu dansla ilgili ne profesyonel okullar vardır ne de kulüpler. Hayal kırıklığı yıldırmaz delikanlıyı, madem dansa dair yer yok denecek kadar azdır, soluğu Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı  Modern Dans bölümünde alır. Yıl 1996 dır. Türkiyede standart salon latin dansları ve standart salon dansları konusunda tek okullu olacaktır Müftüoğlu, o yıllarda bunu bilmese de.
 Modern Dans Teknikleri, Klasik Bale, Anatomi, Kompozisyon, Repertuar, Ritmik, Müzik, Müzik ve Opera Tarihi, Dans Tarihi  dersleri yanında İngiltere'de London Contemporary Dance School da yaz okullarına katılır. Yurt dışında, yurt içinde onlarca hocadan ders alır, workshoplara, seminerlere, kongrelere  katılır, yetmez.  Pera güzel sanatlarda flamenco da öğrenir. Dansın alfabesinde ne varsa sindirir .. ama içinde daima sportif salon danslarında yarışmacı ve eğitici olmak yatar. Ardından yıllarca partneri Günce Yöney ile Türkiyede yapılan tüm yarışmaların değişmez birincisi olurlar.
Aktif sporculuk biter, dinamik eğitmenlik başlar. Onlarca dans okulu, dans kursu , üniversite , kulüp yılmadan ders verir, TDSF nin öncesi Cimnastik federasyonu alt branşında iken bu sporun Türkiye'de yerleşik olması için mücadele edenlerin başındadır. Antrenörlük derken hakemlik gelir. TDSF nin 2006 yılında kurulması ile federasyonun pek çok kurulunda da aktif görev alan İsmet Hoca bugünde Milli takımlar antrenörlüğü görevini devam ettirmektedir.

WDSF  hakemliğine giden  süreci Günce Yöneyin WDSF hakemliğini müjdelerken anlatmıştım. İsmet hocamız çok da üzerine düşmedi biraz ağırdan aldı ama Wdsf  hakemliği kaçınılmazdı. Gururlarımız ikilendi.

Dans sporları, İsmet hocam ve dansın diğer sevdalıları sayesinde her gün büyüyerek gelişiyor. Uluslararası pistlerde sporcularımız ve başarılarımız artıyor. Hakemlerimiz çiftlendi. Ve bu yolu katedebilecek pek çok hakemimizin sırada olduğunu bilmek bu haberleri daha çok yapacağımız hayalini de beraberinde getiriyor.

Hiç yorum yok: