13 Mart 2017

2.İDA KUPASI VE SENIOR DANSÇILAR

ÖNCE DELİKANLILAR, GENÇKIZLAR 



Standart salon dansları hangi yaşta olursa olsun her kadını büyüleyen, imrendiren hayallere daldıran danslardır. Ülkemiz erkeklerinin salon danslarına olan ilgisizliği ortada. Kendi düğünlerinde sadece orada olmanın gerekliliği ile diğer düğünlerde de laf olsun diye iki sallanmadan ibaret pistte durayazarlar. Dans öğrenmeyi kadınsı ve gereksiz bulduklarından biz yurdum kadınları iç geçirerek hayal kurarak seyrederiz Valsleri, Foxtrotları, Salon tangosunu. 

Antalya - Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal katkısı ile Sevgili Gazi ve Elif Umduyla harika bir oluşuma adım atmış. Belediye cafe tadında yaşlılar evleri  yaparak sosyal yaşama destek olmuş. Zeka oyunları, resim vb alanlarda yaş almış insanlarımıza zihinsel aktiviteler yapmaya başlamışlar. Gazi ve Elif ise bu zihinsel aktiviteye, bedeni de dahil ederek dans'ı taşımış bu güzel hayatlara. 
Önce bir proje olarak düşünülmüş bu dans dersleri. Amaç  2016 Gloria Senior yarışmasına Türk Senior dansçılar olarak katılmakmış. Ülkemizde Standart salon danslarında çok az sporcumuz var. O da gençlere dek olan kategoride. Büyükler kategorisinin hiç bir yaşında zaten olmadı sporcumuz. Yeni yeni olanların yanında senelerce Berk Kaya ve Yasemin Karaduman tek temsilcilerimiz oldular.  

8 çift bu projeye gönülle başlamış. Belediye kostüm sponsorluğunu üstlenerek bu şahane çiftleri Gloria Seniorde yarışmaya katmışlar. Birazda  klasmanlarındaki sporcu azlığı sebebiyle madalya ile evlerine dönmüşler.

Lakin mutlulukları, şevkleri ve Gazi ile Elifin güzel gönülleri bu girişimi sonlandırmaya elvermemiş. Takım bu performansa devam kararı almış. Önce Adana etap yarışmasına son olarak da İzmir etap yarışmasına katılmışlar. 9 çift olan sayı 19 olacak diyor Gazi Umdu. 10 çiftimiz daha hazırlanıyor der. Bu güzel insanlarla tanışamadığım için üzülsem de en kısa zamanda hepsiyle tanış olmak istiyorum. Gazi ve Elifin mücadeleleri ve bu güzel insanların başarıları harika. En gencimiz 60 yaşında diyor Gazi. Hepsi birbirinden heyecanlı, mutlu ve tutkulu diyor. 

Hayat, aldığımız keyifle, verdiğimiz neşeyle yaşanısı ve değerli. 

Önce bu ruhu gencecik insanların cesaretini ve güzelliklerini takdir ediyorum. Her yaşta her şeye hatta dansa dahi başlanabileceğinin şahane yürekleri bu insanlar. Beden yaşının getirdiği sorunları görmezden gelerek pistte süzülüyor ve adrenalin ile hem bedenlerini hem ruhlarını daha da gençleştiriyorlar. Ülkedeki çok fazla gençten çok daha GENÇ oldukları da su götürmez bir gerçek bence. :)   Yıllarca seyircilerimizin çoğunluğu minik sporcuların ebeveynleri ve büyükdede, büyükanneleri idi. Güzelliğe bakın ki bugün torunlar seyirci oluyor. Evlatlar bu kez anne babalarını seyretmeye geliyor. Enteresan ve şahane bir detay da bu çiftlerin yaşamlarında bir çift olmamaları. Herkesin beklediği üzre bu yaş grubunda dans edenler evli çiftlerdir beklentisi yanında tüm çiftler arkadaş. Gazi'den İstanbul yarışmasına gelemeyeceklerini üzülerek öğreniyorum dolayısıyla Mayıs ayında Bodrum yarışmasına sadece bu çiftleri seyretmek için gidesim var. 

Sonra Gazi ve Elif' in ve Muratpaşa belediyesinin bu harika çalışmasını kutluyorum. Medeniyetin, sevginin, yaşamın, pırıl pırıl renkleri olan bu insanları kucaklıyorum. Ülkemizde çok güzel şeyler de oluyor. Bilip sevinmek de ayrı şükür vesilesi. Ve Senior kategorisinde, dansa başlasam mı dedirtiyor :)  


ŞİMDİ 2.İDA KUPASI






Gidemediğime hayıflandığım yarışmalardan biri oldu 2.İda kupası. İzmir Dans Atölyesinin organize ettiği Dans Sporu etap yarışması amatör ruhla yapılmış, çok profesyonel bir yarışma olmuş. Gidemesem de canlı yayın olan tüm yarışmaları internetten takip ediyoruz. Işık, ses, organizasyon, katılımcı boyutları ile 2.ida yarışması Uluslararası yarışmaları aratacak düzeyde idi. Canlı müzik performansı muhteşemdi. 




Sahne oturma düzeni, ışıklandırma bir ulusal yarışmada görmeyi arzu ettiğimiz kriterde idi. Bu yarışmaya katkısı olan maddi manevi destek olan herkesi tebrik etmek gerekiyor. Başta Karşıyaka belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İDA dans / Ilgaz Gürkan Görmez çıtayı çok yükselttiler. Etap yarışmalarında herkesin beklentisi artık bu düzeyde olacak. 

Bu yarışma ile gün ışığında parlayan gelişmeler, yarışma organizasyonu, 200 çiftin katılımı, senior branşları ve miniklerden itibaren seyrettiğimiz sporcuların büyükler kategorisinde kürsüyü paylaşmaları Sporumuza olan umudumu artırtı. Emeği geçen  her  dans dolu  yüreğe teşekkür ediyorum. 






Hiç yorum yok: