5 Haziran 2016

2015/2016 SEZONU ARDINDAN







Ülke için, spor için, dans için, gençlik ve gelecek için elini taşın altına koymak. Dahası beklentisiz gönüllü olmak. Gönüllü olmak. Mücadeleye, çalışmaya, birlik olmaya gönüllü olmak. Egoları pist dışına bırakabilmek. Sporda başarının sırrı sadece sporcu değil.. O spora gönül veren herkeste, o spor için atan her yürekte. Başarı sadece çalışmakta didinmekle değil, gönlünle de camiada olmakla geliyor. 

Kulüp cezaları ile tatsız başladı sezon. Haklısı, haksızı, yanlışı, eğrisi ayrı tartışma konusu. Ama "Fillerin tepişip çimlerin ezildiği" bir çayırda sporcular mağdur edilemezdi. Edilmedi de.. Başta Ritim ve Life tüm sporculara, kulüplerini sorgusuz açtılar. Bu, birliğin, dansa verilen gönlün, neticesidir. Elele olmanın, birlik olmanın, sporcuyu her türlü oyunun dışında tutabilme gücüdür. Güzelliğidir. Gururudur. Her sporda, her branşta bir birinci olur ama spor tüm katılımcıları ile spordur ve anlamlıdır. İlk üçe giren kulüplerimizin Türkiye dereceleri almış sporcuları olmayabilir ama katılımcı oranları ile dansa verdikleri destek ve katma değer sporun, sporcunun ve spor idarecisinin soluğu ve gücüdür. Sporcu sayısı, kulüp sayısı ve bilinirliği ile bu spor ülkemizde hala emekleme döneminde. Bu kürsüde ki yerimiz beraberliğimizin neticesidir. Antrenörlerimizin yılmaz azmi ve inancıdır. Velilerin sporcuların usanmadan harcadıkları efordur. Son dört sezondur 13. 8. 5. ve nihayet 3. olarak tamamladığımız lig maratonunda sualsiz herkese kapısı açık olabilmenin hazzıdır 



Tüm sezon boyunca Odtü Spor kulübü ile sıralamadaki yerimizi hiç bozmadan tamamladığımız ligde önümüzdeki yıllarda da aynı istikrarı koruyabileceğimizi umuyoruz.

Sezon boyu Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına, yıldızlar, gençler ve büyükler branşlarında 2 şer sporcu yollayabilmek büyük adımken, sonuçlar ne olursa olsun giderlerken de dönüşlerinde de daha çok ilgiyi ve kamu bilgilendirmesini hak ettiklerini ama federasyonun  yeterince informasyon yayamadığını düşünüyorum. Dereceleri ne olursa olsun o yarışmalarda olmak büyük başarı ve gurur oysa ki. 


Dünya şampiyonu olma yolundaki sporcularımız Taha Batu Coşar ve   Oleksandra Shanka bu sezon bir basamak daha atlayarak Avrupa 4. olarak sezonu tamamladılar ki muazzam bir başarıdır. 
Sezonun en güzel yanı ise yanlış hatırlamıyorsam 6 yarışmadan 5 nin internet üzerinden canlı yayınlanmasıydı. Seyirci sayısı az olabilir belki ama bence harika bir girişim. Kendi adıma tüm yayınları takip ettim. Yarışmalarda bulunamasamda ekrandan o heyecana ortak olmak çok keyifliydi. Teknolojinin imkanlarının bu kadar arttığı bir dönemde Teknik Kuruldaki gençlerimizin bu girişimi umuyorum sporumuzu daha geniş kitlelere tanıtma yolunda ciddi bir adım olacaktır. 
Metu Open ve Gloria Open bu yılda başarılı organizasyonlarına yenilerini ekleyerek Uluslararası platformda Türkiye'nin yerini ve saygınlığını büyük özverilerle korumaya devam ettiler.

Temmuz, eylül ekim ve aralık 2016 tarihlerinden çeşitli branşlarda Avrupa ve Dünya şampiyonaları var. Sporcularımıza şimdiden başarı diliyoruz. 

Muhtemel ağustos eylül gibi TDSF olağan genel kurulu olacak. Sosyal medyadan takip edebildiğim kadarıyla resmi olmayan ilk başkan adayı Fatih Osmançelebioğlu. Sporumuza katma değer sağlayacak bir yönetimle yeni sezona başlamayı düşlüyoruz. Yeni sezona hazırlıklarda tüm kulüplerimizin yolu açık olsun. 





Hiç yorum yok: