25 Şubat 2016

LIFE DANCE / SAMET ALYU



TUTKU ! benim için yaşamdaki anahtar sözcüklerden biri. Bizleri hayata ve başarıya Aşkla bağlayan iplerin ortak adı Tutku..
Varolmayı mutlu kılan ve daima ileriye, yaratıcılığa yönlendiren.
Tutkularının peşinden giden ve tutkuları ile yaşayan insanlar sadece kendilerini değil çevrelerindeki çoğu insanın da tutkularına rehber olur, ışık olur. Yaşamı, beceri aşkını, bırakmayan peşinden giden insanlar, benim için daima özel insanlar olmuşlardır.

Samet Alyu ile tanışıklığımız 2008 yılına dayanıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi, dansa sevdalı pırıl bir genç. Aynı antrenör ile çalışmak yollarımızı kesiştirmişti. Aynı antrenörün bizleri üzmesi ve hem Defne ile Boranın hemde Samet ve Zeynebin mağduriyetleri idi bizi kulüp kurmaya iten.. Ne güzel bir süreç yaşadık ki o günlerde üzüldüğümüz, sıkıldığımız için çıkış aradığımız yol, bugün pek çok gence  

yolculuklarında ışık oluyor.



Samet Alyu 2009 / 2010 yıllarında aktif dans sporculuğuna A klasman yarışmacısı iken son verdi. Ama İçindeki Sportif Latin sevdası hiç bitmedi. Psikolog olarak mezun olduğu Üniversitesinde halen "Tanıtım ve Kurumsal ilişkiler Uzmanı" olarak çalışıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Dans Kulübü ise Samet ile yıllardır büyüyor gelişiyor. Topluluk dansları ile Dans festivalleri düzenliyor, Sportif Latin dans sporcuları yetiştirerek ülkemizde Dans sporunun  yılmaz savaşçılarından biri olmaya devam ediyor. Bugün 15 çifti yarışmacı olarak TDSF bünyesinde. Pek çok gösteri grubu, dansçılar yetiştiriyor. Ve tüm bunları tekbaşına,  sadece tutkusu ile başarıyor. Sakin ve yapıcı kişiliği ile tüm dansçılarının hedeflerini yükselterek olumlu motivasyon kanallarını tercih ederek, Sportif Latin Danslarını sevdiriyor, büyütüyor.

Üniversitesinin federasyonlara kayıtlı tescilli Spor kulübü olmadığından, senelerdir Bilgi Üniversitesi dans kulübü sporcuları Life Dance çatısı altında yarışıyor. Life Dance' ın son üç sezondur ligin üst sıralarında olan derecesine Samet'in ve Dansa sevdalı genç arkadaşlarımızın katkısı büyük. Her ne kadar biz, sanal çatısı olan bir kulüp olsak da bizi biz yapan; kulübümüzü yaşatan ve gelecekte de yaşatacak olan bu tutkulu insanların, vazgeçmeyenlerin, dansa aşık olanların, aynı hedefe kitlenmesidir. Çıkarsız, beklentisiz, karşılıksız , birbirimizi üzmeden ve ihtiyacı olana kapımızı sorgusuz  açmamızdır.

Sezon başı bir araya gelmeyi arzularken fırsat ancak Ankara yarışması öncesine denk geldi. Tüm yarışmacı arkadaşımızla son provaları yapıp hoşça vakit geçirdik. E klastan B klasa 11 faal çiftte, dereceden çok dans etmekten keyif almanın hazzını görmek ayrı keyif...


Bilgi Üniversitesi Danssporu Kulübüne ve Samet Alyu'ya sonsuz teşekkürlerimizle...






Ankara yarışması öncesi son çalışma kareleri 

https://www.facebook.com/LIFE-DANCE-SPOR-Dans-Hayatt%C4%B1r-Hayat-Dans-134966799912654/







Hiç yorum yok: