17 Aralık 2015

KOÇDANS - TDSF 1.ETAP DANS SPORU YARIŞMASI

ECE GÜLBAŞ - SERBAY ALYU - LIFE DANCE SPORCULARI 

Koç Dans, ülkemizdeki başarılı üniversite dans kulüplerinden biri. Kampüsünün şehre uzaklığı dans hocalarını caydıramıyor. Öğrencilerden ilgi büyük. Step'ten Oryantale, hip hop'tan tangoya çok farklı dans disiplinlerini içinde barındırıyor. 15 yıldır dans festivali düzenleyerek başarılması zor bir sürekliliğe de imza atıyorlar. Geçen yıl ilk kez TDSF Etap yarışmalarından birinin organizasyonluğunu üstlendiler. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiler. Dans sporuna başarılı sporcular yetiştirme yolunda da hızla ilerliyorlar.

Geçen yıl ki yarışma sisli ve çok soğuk bir İstanbul günündeydi. Salonda organizasyon eksikliği fazlaydı. Yarışmacılar, seyirciler, hakemler iç içe ve düzensizdi. Öyle ki 2 saat kadar kalmış ve geri dönmüştük. 

Bu yıl bizi bambaşka ve çok başarılı bir organizasyon karşıladı. Salon düzeni ve disiplini, seyirci yoğunluğu,salonun ısısı, sporcu ısınma alanı, işleyiş hepsi çok iyiydi. Tek sıkıntı pek çok yarışmada başımıza gelen saat sarkmaları oldu. Program yoğun olunca ister istemez sarkmalar oluyor ama bu durum özellikle şehir dışından gelişler için handikap yaratıyor.


Başarılı ve keyifli bir yarışma için tüm Koç Dans ekibini tebrik etmek gerek. Yarışmaya ait gözlemlediğimiz 2 negatif tespitimiz oldu. İlki keyfe keder olan salondaki renkli ışıklandırmalardı. Fotoğraf çekimini zorlaştıran renkli ışık dönüşümleri, belki sadece benim gibi fotoğraf çekeni rahatsız eden ve zorlayan  bir durumdu. Bu denli hareketin olduğu bir pistte seri ve flaşsız çekim yapabilmek için sabit ve güçlü ışık yeterli aslında. İkincisi içinse bence seneye önlem alınmalı. Salondaki ısınma alanı sporcular için şahane olmuş. Ama küçük sporcularımız hem çok hareketli, hem çok heyecanlı. Ailelerinin yanına gidip gelirken, merdivenlerden in çık problem oldu. Halbuki tribün le ısınma alanı arasına yapılacak kurdele koridor bu sıkıntıya güzel bir çözüm olabilirdi. Çocuklarımız bu sporun geleceği. Onları bu sporda kalıcı sporcular haline getirmek için her türlü tedbiri almalıyız :) 

Yarışmaya 18 kulüp 103 çift ile katıldı. 17 çift ile katıldığımız yarışmada 10 çiftimiz klasmanlarında finallere kaldı. 686 puan toplayan kulübümüz ilk yarışma ertesi 3.lüğe yerleşti. Darısı diğer yarışmaalrımızın başına. Sezon başlangıcı güzel oldu. Sonuna dek böyle devam etmesi temennimiz. 

yarışmaya ait fotoğraflar facebook sayfamızda tıkla izle 


ışıkların azizliği kimi ilginç enstatenelere sebep oldu. 


yarışmacılar kadar hatta fazlası yorulan değerli hakemlerimiz 



Hiç yorum yok: