5 Kasım 2014

METU OPEN 2014 - ODTÜ CUMHURİYET KUPASI


 Dans adına yapılmış, yapılan ve kanaatimce yapılacak olan en iyi ve sürekli organizasyonlar ODTÜ eşli danslar topluluğu ile vücut buluyor. 
ODTÜ kimliğinin gücü elbette yadsınamaz ama 13 senedir Metu Open'ı uluslararası platforma taşıyan ODTÜ EŞLİ DANSLAR TOPLULUĞU, Türkiye Dans Sporu camiasının mihenk taşıdır bana göre. 
Son 2 yıldır yarışmayı seyretmeye gidemiyorum ve son 3 yıldır yarışmaya ciddi çıta atlattı Göktuğ Karacalıoğlu liderliğindeki müthiş ekip  . Mekanın orjinal halini bilen biri olarak söylüyorum salonu adeta yeniden inşa ediyor bambaşka bir kimliğe büründürüyorlar. Yarışmalardaki düzen ve genel organizasyon, özlediğimiz ve dansa yakışır sunum sergiliyor.

ODTÜ Cumhuriyet kupasının ayrı bir yeri, tadı var. Sezonun ilk yarışması olduğu için bir nevi gelecek yılın habercisi ve her sporcu için adeta bir podyum. Ayrılan yada partner değiştirenler bu yarışma ile süzülür pistte. Hangi kostüm yeni, kim ne giymiş heyecanı herkesi sarar. Eleştiriler, övgüler koyversin gider. 
2 yıldır internet üzerinden canlı seyrediyoruz yarışmayı . Işıklandırma, kamera çekim ve geçişleri jimmy jip kameralar ile müthiş bir yayın oldu bu yıl. Gidemediğimiz için üzüldüm. Fotoğraf çekemediğim için ayrı kıskandım fotoğrafçıları. Fotoğraflar yüklenmeye başladıkça içim cız ediyor ne yalan söyleyeyim.
Yarışma ile ilgili beni üzen tek şey Türk sporcularımızın sayıca azlığı ve büyükler yarı finaline bir çiftimizin dahi çıkamayışıdır. 
Müthiş bir ekip, müthiş bir iş çıkardıklarının tarihe geçtiklerinin umarım farkındadırlar. Yarışma ertesi yarışmanın içeriği ile ilgili bir yazı yayınlamışlar . Ve sonuna şu paragrafı eklemişler. İşte ODTÜ eşli danslar topluluğunu farklı kılan vizyon budur. Daha iyisi, daha güzeli için,  daha kalitelisi için teşvik bekliyor,  dışarıdan bakanların eleştirilerini istiyor. Bu ego yoksunluğudur bu yarışmayı, daha nice yıllara taşıyacak olan. 
Değerli dansseverler,
Ülkemizde aralıksız olarak devam ettirilen tek dans sporu organizasyonu olan ODTÜ Uluslararası Cumhuriyet Kupası'nı önümüzdeki yıllarda daha tanınır, daha katılımlı ve daha eksiksiz hale getirebilmesi için, organizasyonu izlemiş olan sizlerin geri bildirimlerine çok önem veriyoruz. Kendimizi daha da geliştirebilmemiz adına, organizasyonda gördüğünüz eksikleri, varsa önerilerinizi; ya da varsa özellikle beğendiğiniz noktaları bizler ile paylaşmanızı istiyoruz. Bu açıdan, henüz etkinliğin detayları unutulmadan, bizler ile bu görüşlerinizi metuopen.info@gmail.com adresi aracılığı ile paylaşmanızı rica ediyoruz. Lütfen bilin ki, yazacağınız en ufak ayrıntı bile, bir sonraki Cumhuriyet Kupamızın kalitesini artıracaktır.
Toplulugumuzun en önemli uluslararası etkinliği olan bu gecede bizleri yalnız bırakmadığınız için bir kez daha teşekkür ediyor ve 31 Ekim - 1 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz 14. ODTÜ Cumhuriyet Kupası'nda sizleri yeniden aramızda görmek istediğimizi yineliyoruz...

ODTÜ EDT

ODTÜ  Türkiyenin gurururdur.Taşlansada ...
ODTÜ Eşli Danslar, Türkiye dans sporu camiasının gururudur.
Türkiye ve dansçılarımız ODTÜ eşli danslara,  borçludur. Bu bayrağı taşıma borcudur. Dansı daha geniş kitlelere ve daha çok dansçıya ulaşma, ulaştırma borcudur.
iyi ki varsınız daim olasınız. 

http://www.worlddancesport.org/News/WDSF/The_2014_METU_Open-1662

WDSF  sitesinde övgüyle bahsetmiş METU OPEN dan.

bu harika fotoğraf gecenin en güzel sürpriz anını yakalamış. 













Çağlar ve Simge'ye ömür boyu mutluluklar. 

Hiç yorum yok: