22 Ocak 2011

İSTANBUL'DA DANS AYAKKABILARI !!!

Dans edeni, bulutların üzerine taşıyan, ayakkabılarıdır. Müziğin ritmine hangi figürler eşlik ederse etsin ayakkabılardır dansçıyı büyüleyen. Kostüm gibi değildir ayakkabı. Başka bir aşk vardır ayakkabı ile dansçı arasında. Mesela point, balerinin ayaklarıyla kavga eder haftalarca, bir ayağa ait olmak istemezmişçesine kanatır parmakları. Balerin göz yaşları içinde, ehlileştirmeye çalışılan at misali okşar durur pointlerini, ayaklarıyla barışmasını sağlamak için sabreder.

Standart latin, standart salon dansları ayakkabıları içinde durum farklı olmadığı gibi bayan sporcuların balerinlerden geri kalır tarafları yoktur. Sportif latin danslarında ayakkabılar daha acımasız davranır dansçıya. Ayakkabı ile ten arasında bir arabulucu olan çorap yoktur. Ten direk ayakkabının teni ile temas halindedir. Yaralayıcı, vurucu ve hafif kanlı bir ilişkidir bu... Her şeye rağmen bu vurucu ilişkinin galibi daima dansçı olur. Ayakkabısını yumuşatır, uysallaştırır. Kolay değil önlerinde nice antreman, nice yarışma olacaktır. AŞK KAÇINILMAZDIR.

Aita'nın kapısından içeri girdiğimizde kızımın gözleri ışıldadı. Hepsini ellemek, hepsini almak istiyorum diyordu.
6 senedir bilgisyar ekranınında model seçtiğimizden, ardından 4,5 hafta ayakkabılar  dünyanın çeşitli ülkelerinden elimize ulaşacak diye beklediğimizden, karşımızda onlarca çeşit renk, marka, ayakkabıyı görmek dokunmak, kaçınılmaz sevindiğimiz bir durumdu.

Aita 1 yıl olmuş istanbul'da mağaza açalı, biz yeni keşfettik. İşletmecisi Sevinç hanımla uzun hoşbeşimiz neticesi O'nunda kocaman gönlüyle Dans Sporunun iyiniyet elçilerinden olduğunu farkettim. O kadar çok marka, çeşit, renk latin ayakkabısı mevcut ki cesarettinden dolayı kutladık.İstanbul'da var oldukları için gururlandık. Sadece İstanbul'a değil Ankara'ya Rize'ye İzmir'e ayakkabı yolluyor, sporcuların telefonlarına güleryüzüyle sabırla yetişiyordu..

Elimizde ayakkabılarımız, yüreğimizde ve yüzümüzde mutlulukla Aita'dan ayrılırken Aita'yı telefonla sağa sola haber vermeye başlamıştık bile...


telefon: 0 212 225 34

Hiç yorum yok: